Waarom een deurdranger kopen?

Heb jij last van dichtslaande deuren in je woning? Dat is heel vervelend, want dichtslaande deuren zorgen voor heel veel lawaai. Een harde klap is wat je hoort wanneer een deur dichtslaat door de tocht. Daarnaast zijn dichtslaande deuren ook gevaarlijk en is het heel slecht voor de deuren zelf. De deuren kunnen hierdoor sneller kapot gaan en dit kost jou natuurlijk extra geld. Tegenwoordig zie je steeds vaker mensen een deurdranger gebruiken en deze zijn ontzettend handig. Deze deurdrangers wordt anno 2022 erg veel gebruikt in kantoorpanden, maar ook thuis kunnen ze erg handig zijn. Wil jij weten wat een deurdranger precies is? En wat de voordelen zijn? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een deurdranger?

Een deurdranger is iets wat vaak gebruikt wordt bij deuren die niet automatisch sluiten. Deurdrangers zorgen er juist wel voor dat de deuren beter kunnen sluiten. Dit is natuurlijk erg belangrijk, want in sommige gebouwen moeten de deuren kunnen sluiten. Het is een klein kastje en vaak zit deze vast aan het kozijn, of aan de deur. Dit kastje is gemaakt van metaal en zorgt er altijd voor dat een deur goed kan sluiten. Dit doet de deurdranger door middel van een veer. De deur wordt op deze manier altijd op een automatische manier gesloten en je kunt hiervan zelf de snelheid bepalen.

Het is van belang dat je de deur niet te snel laat sluiten, maar juist kiest voor een langzame werking. Sommige mensen hebben namelijk moeite met lopen en kunnen dan niet snel genoeg door de deur heen komen. Wil jij ook deurdrangers kopen voor je bedrijfspand of bij je thuis? Je hebt een hoop verschillende deurdrangers en deze verschillen veel van elkaar.

Verschillende varianten

Er zijn drie soorten deurdrangers en deze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Ze verschillen veel van elkaar en het is van belang om hier goed naar te kijken. Je hebt natuurlijk ook tientallen verschillende merken, maar dat is over het algemeen niet erg belangrijk. De bekendste deurdranger is de opbouw deurdrangers en deze zie je veel voorbij komen in kantoorpanden. Deze deurdrangers zitten vaak aan de bovenkant van de deur en zitten ook vast aan het kozijn. De inbouw deurdrangers zijn een variant die anno 2022 erg populair zijn. Het is de meest strakke variant en wordt daarom het meest gebruikt in woningen. Het omhulsel van de inloop wordt aan de bovenkant van de deur geplaatst en hierdoor zie je alleen de arm van de dranger. Let wel op, want de inbouw deurdrangers kunnen niet op iedere deur geplaatst worden. De deur mag maximaal veertienhonderd millimeter breed zijn.

Mijnijzerwaren | Alles voor deuren en ramen

De vrijloopdeurdrangers worden ook veel gebruikt en deze zie je vaak bij buitendeuren. Deze modellen worden vooral voor de veiligheid gebruikt en heeft dit vooral te maken met een brand. Wanneer er een brand is, sluiten deze deuren automatisch en kan er hierdoor minder zuurstof in de ruimte komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *