Goedkope keukens – een kwestie van niet teveel ‘bijkopen’

Een keuken is een hele aanschaf, die laat je niet elk jaar bij je aan huis afleveren. Maar om er nu meteen de hoofdprijs voor te betalen… Sowieso zit er nogal wat verschil tussen aangeboden keukens. Rond de 15.000 euro is niet wat jij uit wilt geven; jij bent op zoek naar een van die goedkope keukens waar je oog op is gevallen. Bovendien weet je dat het prijskaartje van een showroom keuken niet je hele budget gaat beslaan. De uiteindelijke prijs voor een keuken is hoger en bestaat uit drie delen:

• De inbouwkeuken zelf

• De apparatuur die je er extra in wilt hebben

• De montage en alle aansluitingen van je keuken

Betaalbaarheid voorop

Misschien kunnen anderen blij worden van een keuken die 30.000 euro moet kosten. Anderen zullen genoegen nemen met een bouwmarkt keuken van rond de 1.000 euro. Jij zoekt wellicht meer iets er tussenin, maar dan wel een van de goedkope keukens; zeg maar tussen de 2.500 en 4.500 euro. Dan mijd je maar het beste de absolute A-merken; waar je dus ook voor de ‘naam’ betaalt. Te goedkope B-keukens heb je ook niks aan. Met deurtjes en laatjes die al na drie maanden gaan klemmen en hangen. Jouw speurtocht moet een keuken opleveren die betaalbaar is maar ook degelijk. 

Goedkope keukens zelf samenstellen, dat worden snel dure keukens

De keukenwereld zit vol verkooptrucs. Soms kun je vanuit segmenten kiezen. Je wilt bijvoorbeeld zo en zoveel kastjes, een houten werkblad, vijf apparaten, op bepaalde plekken verlichting en precies die greepjes. Heb je alle keukenonderdelen bij elkaar en ga je dan afrekenen, dan kan dat schrikken zijn. De kassa kan zomaar een bon uitdraaien van minimaal 8.000 euro. En dat was niet bedoeling. Al die kleine prijzen kunnen dus snel optellen tot een fiks bedrag. 

Is de opstelling van een van de goedkope keukens al oké voor jou?

Een showroomkeuken heeft twee voordelen. Je weet wat je krijgt want je ziet hem al in vol ornaat geëtaleerd. Het enige dat je hoeft te doen is de maten bij je thuis checken. Kun je het model van je keuze meteen plaatsen? Dan is zo’n keuken een goede kandidaat. Het tweede voordeel is dat je ook precies weet wat hij moet gaan kosten. Een keuken aanpassen wordt een dure keuken. Dus zodra je een iets andere maat wilt, of extra’s in de keuken zelf, gaat het bedrag heel snel omhoog tikken. Een paar extra frontjes en kastjes kunnen het totaalbedrag zomaar 1.000 euro hoger zetten. 

Wat wil je precies aan apparaten terugzien met goedkope keukens?

Ga voor je op zoek gaat naar een van de goedkope keukens eerst eens een lijstje maken van apparatuur die je zinvol vindt. Wellicht woon je alleen en heb je aan een vriesvak in je koelkast genoeg en hoef je niet een hele ijskast. Of wil je per se kokend water uit je kraan kunnen tappen. Heb je je wensen vastgelegd? Dan kun je die punt voor punt checken bij een al opgestelde keuken. Die keuken die al je wensen al ‘aan boord’ heeft is dan de meest interessante. Zo hoef je namelijk geen dure apparatuur meer bij te kopen.

Zoek je toch net iets anders? Misschien is goedkope complete keuken wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *