De voordelen van een houten trap

Als je op zoek gaat naar een trap om een ruimte beter bereikbaar te maken dan heb je verschillende keuzes. Van een rechte trap tot een dubbele trap. En van een metalen trap tot een houten trap. In dit artikel vertellen we alles over de voordelen van een houten trap. Met een houten trap kun je alle kanten op. Niet alleen qua stijl en kleur, maar ook qua maat en ontwerp. Er is voor vrijwel elke ruimte een trap te verzinnen. Zelfs in kleine ruimtes kun je met een houten trap 2 verdiepingen met elkaar verbinden. Het levert je een vergroting van je huis op en je benut de ruimte die je hebt optimaal. Je kunt een hobbyruimte maken, of extra kamer of kantoor.

Past in bijna elke ruimte

Er zijn zoveel verschillende soorten houten trap, dat je altijd wel een oplossing vindt om jouw zolder of vide te verbinden met een lagere verdieping. Met een speciale zoldertrap maak je van een rommelzolder een volledig bewoonbare verdieping. Je kunt zelfs in een klein halletje vrijwel altijd een zoldertrap plaatsen. Het voordeel van een trap van hout is dat de trap op maat te maken is en je de traptreden en de hoogte van de treden kunt aanpassen. Verder kun je spelen met de knik in de trap om zo met weinig ruimte toch een volwaardige trap te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er veel standaardmaten beschikbaar die voor de meeste zolderkamers goed passen.

Een houten trap is stijlvol in huis

Met een houten trap haal je een prachtige eyecatcher in huis die nog handig is ook. Je kunt kiezen uit verschillende typen hout en ook qua bewerking van het hout kun je alle kanten op. Hou je van strak design zonder tierelantijnen? Kies dan voor een robuuste trap van hout met stevige treden en een stoere uitstraling. Wil je een stijlvolle trap met sierlijke details? Ook dat kan met een houten trap. Je kunt hout op allerlei manieren bewerken en mooie spijlen maken. Je kunt het hout beitsen zodat je de kleur van het hout blijft zien en de trap opvalt in de ruimte. En als je iets anders wilt dan geef je de trap gewoon een kleurtje. 

Duurzaam en functioneel

Met een houten trap van Houtenladders.nl haal je een trap van hoogwaardige kwaliteit in huis. Hout helpt bij het verlagen van de CO2 in de atmosfeer doordat hout als eigenschap heeft dat het CO2 opslaat. De CO2 zal ook altijd in de trap blijven zitten. Verder is het altijd mogelijk om hout te recyclen. Met een trap van hout haal je een duurzaam product in huis dat heel functioneel is. Hout is slijtvast en gaat jaren mee. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de trap gaat slijten. Het enige wat je hoeft te doen is de trap onderhouden door deze af en toe een beits laag of likje verf te geven. En dat hoeft echt niet ieder jaar. Als een trap goed in de lak zit heb je er jarenlang geen omkijken naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *